Golfreis Madeira

Golfreis Madeira

 

Het eiland Madeira ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van Portugal en Afrika – een eiland met bergen omgeven door de diepe blauwe zee. Sinds vele jaren is het een geliefde bestemming van toeristen en tegenwoordig ook erg populair bij golfers.

Madeira stoffig en oubollig? Think twice! Ja, de gemiddelde leeftijd ligt over het algemeen wat hoger, maar welke leeftijd je ook hebt bereikt, iedereen wordt verliefd op Madeira. Ergens wil je Madeira dan ook een beetje geheim houden zodat het niet overspoeld wordt door toeristen, maar aan de andere kant wil je dit bijzondere eiland maar al te graag delen. Het is zo verrassend, zo sfeervol, zo vriendelijk en zo aangenaam… het klinkt allemaal te perfect, maar als je zelf op Madeira bent geweest weet je precies wat wij bedoelen!

Madeira is een paradijs voor golfers vanwege zijn subtropische klimaat dat het hele jaar door blauwe hemels garandeert en schitterend uitzicht op de oceaan, steile klippen en bovenal geweldige golfbanen toelaat. Madeira heeft het allemaal. Er liggen drie van de beste golfbanen in de Madeira-archipel, met name de Santo da Serra Golf Club, Palheiro Golf Club en Porto Santo.

In 2015 hebben we voor een enthousiaste groep golfers deze reis georganiseerd waarbij we gespeeld hebben op twee fantastische banen op dit vriendelijke eiland.

Verblijf
Hotel Pestana Bay****
Dit all-inclusive-aparthotel heeft een buitenzwembad met vrij uitzicht over de Atlantische Oceaan en directe toegang tot Praia Formosa. Het heeft een gratis pendelbus met verbindingen naar Funchal, dat op 5 km afstand te vinden is.
De kamers van het Pestana Bay zijn voorzien van airconditioning, een gemeubileerd balkon met uitzicht over de oceaan en een goed uitgeruste kitchenette. Alle kamers beschikken over kabeltelevisie en een kleurrijke badkamer met een douche en een bad.
Restaurant Arlequim serveert lichte lunches, à-la-cartediners en thema­buffetten. De Arlequim Bar organiseert dagelijks livemuziek en u kunt diverse tropische cocktails drinken in de bar aan de rand van het zwembad.
Het Aparthotel Pestana Bay wordt omgeven door pittoreske kliffen en biedt uitzicht op Cabo Girão.

Golf
Santo da Serra Golfbaan
Santo da Serra is waar het allereerste spel golf werd gespeeld. Er wordt al sinds 1933 golf gespeeld op Madeira op het landgoed van Hotel Pousada da Serra, een 9 holes par 3 baan. Het vormde de basis van de Favellas Santo da Serra golfbaan, waarvan de negen holes werden ingewijd in 1937. In 1967 werd de moderne Santo da Serra Golf Club opgericht en de nieuwe, grotere en betere golfbaan aangelegd.

De exploratie van een nieuwe golfbaan vond plaats in 1988 die in 1991 werd geopend. Ze bestond uit drie keer 9 holes met de namen Machico, Desertas en Campo Serras. Laatstgenoemde ging open in 1998. De baan is gebaseerd op een ontwerp van de beroemde architect Robert Trent Jones. De Madeira Open GPA European Tour werd er voor het eerst gehouden in januari 1993.

De Santo da Serra Golf Club ligt op een van de mooiste natuurplekjes en biedt spectaculair uitzicht op de kust en de bergen. Tegenwoordig wordt het erkend als een van de beste golfbanen in heel Europa en het is de thuisbasis van het professionele golftoernooi de Madeira Island Open dat jaarlijks wordt gehouden in maart, en waar sterren van over de hele wereld op af komen.

Palheiro Golf Madeira
De Palheiro Golf Club ligt iets ten noordoosten van Funchal met prachtig ­panoramisch uitzicht op de baai van Funchal en de bergen. Het 200 jaar oude landgoed werd gecreëerd in 1801 door João Esmeraldo die het gebruikte als zomerverblijf. Het is bekend dat hij exotische bloemen en bomen plantte van over de hele wereld. Tegenwoordig is een deel van zijn landgoed opgenomen
in de golfbaan.

De golfbaan uit 1993 met fantastische uitzichten ligt tussen de pijnbomen en is ontworpen door Cabell Robinson. Het is een opmerkelijke 18-holes par 72 golfbaan van 6.015 meter lang, met een ­driving-range en putting green. Het is een ideale baan voor alle handicaps.

Het Palheira-landgoed ligt hoog in de heuvels en zoals op alle bergachtige ­locaties is de temperatuur er steeds lager dan aan zee, dus gepaste kledij is ­zeker nodig.