Rondreis Indonesië

Rondreis Indonesië

 

Becker & Egbers maakte deze ruim drie weken lange rondreis Indonesië geheel op maat voor een jong stel, op zoek naar de roots van hun familie met een aantal specifieke reisdoelen aangegeven. Hieronder treft u het programma aan.

Indonesië, het land van zo veel verschillende culturen, mensen, dieren, planten, kunst en eten dat het lijkt alsof je in 100 landen tegelijk bent. Je vindt er onwerkelijk mooie natuur, 80.000(!) kilometer aan schitterende stranden, tussen de 17.000 en 20.000 eilanden waarvan meer dan 12.000 onbewoond. Het heeft dan ook genoeg te bieden voor elk type reiziger.

Dag 1 – Aankomst Medan – transfer naar hotel in Medan
Bij aankomst op het vliegveld van Medan wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.
Accommodatie: Hotel Arya Duta***** 8.2

Dag 2 – Medan – Bukit Lawang
Na het ontbijt rijdt u naar Bukit Lawang, een reis van ± 3 uur door enorme rubber en palmolie-plantages. Bukit Lawang ligt bij hoofdtoegang naar het ongelooflijke regenwoud van Gunung Leuser; één van Indonesiës oudste nationale parken. Het bestrijkt een gebied van zo’n 7,927 km² in Noord-Sumatra op de grens van Noord-Sumatra & Atjeh. Het park omvat enkele van de meest spectaculaire equatoriale bossen in Azië en staat bekend om het orang oetan-opvangstation.
Accommodatie: Hotel Rindu Alam * 6,8 (of een eventueel ander hotel)

Dag 3 – Bukit Lawang – Wandeltocht
Na het ontbijt vertrekt u met de gids voor een wandeling langs de rivier. Bij het oversteekpunt brengt een kleine kano u naar de overkant. Vervolgens loopt u verder naar het voederplatform waar de orang oetans worden gevoerd en getraind om in het wild te leven. Het is een schitterend gezicht hoe de orang oetans van tak tot tak slingerend uit het bos komen.
Na het voederen wandelt u zo’n 2-3 uur dieper het oerwoud in. Waarschijnlijk zult u wilde orang oetans, makaken, neushoornvogels en heel veel tropische planten tegenkomen. U loopt over smalle en vaak modderige en heuvelachtige paadjes, dus een goede conditie is vereist!
Camera of video: Wanneer u een camera of video meeneemt in het park moet u hier extra voor betalen. Camera $5,00, video $15,00.
Accommodatie: Hotel Rindu Alam * 6,8 (of een eventueel ander hotel)

Dag 4 – Bukit Lawang – Berastagi
Vanmorgen rijdt u naar Berastagi door de Bukit Barisan bergen. Onderweg stoppen we bij de Church of Mary Annai Velangkanni, en bij de kleinere kopie van de Shwedagon Pagode. In Berastagi bezoekt u Gundaling Hill met zijn prachtige vergezichten en de beroemde fruitmarkt van Berastagi.
Accommodatie: Grand Mutiara Hotel***** 8,1

Dag 5 – Berastagi – Prapat/Samosir Island
Na het ontbijt vertrekt u richting het Tobameer. Dit kratermeer, dat door de Bataks als heilig wordt beschouwd, is met zijn oppervlakte van 1700 km² het grootste van Zuidoost-Azië en één van de hoogstgelegen (818 m.) en diepste meren (450 m.) ter wereld. Aan alle zijden wordt het meer omgeven door berghellingen die de laatste jaren meer en meer ontbost raken. Het meer is ontstaan door een gigantische prehistorische vulkanische uitbarsting. De reis gaat door de Karo hooglanden.
U bezoekt een typisch Batak dorpje en het 200 jaar oude dorp Pematang Purba, met het met prachtig houtsnijwerk versierde Simalungun koningshuis. Bij aankomst in Prapat, vaart u over het Tobameer naar het eiland Samosir.
Accommodatie: Hotel Toledo Inn** 7,8

Dag 6 – Tobameer
Tijdens uw verblijf op het eiland kunt naar de Batak-dorpen vlakbij uw hotel wandelen. Of u huurt een brommertje of fietsen om het eiland te verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar Ambarita, Tomok en Simanindo. U ziet de typische traditionele huizen met zadelvormige daken, versierd met prachtig houtsnijwerk. In Simanindo worden, bij voldoende bezoekers, culturele voorstellingen gegeven. U kunt in Tomok de graftombe van koning Sidabutar bezoeken. U kunt ook per boot de bezienswaardigheden bezoeken. Verspreid in het landschap ziet u mooie ‘huisjes voor altijd’ graven. Aan deze woningen voor de (voor)ouders wordt vaak meer aandacht en geld besteed dan aan de eigen woningen. U kunt ook naar de kerk om een kerkdienst van de (christelijke) Batakkers mee te maken.
Accommodatie: Hotel Toledo Inn** 7,8

Dag 7 – Samosir Island/ Prapat – Medan
Na het ontbijt vaart u terug naar Prapat en rijdt dan richting Medan. De weg voert door de bergen en langs de geïrrigeerde rijstvelden.
De volgende stop is bij de Vihara Avalokitesvara, een boeddhistische tempel. Hier staat het 22,8 meter hoge standbeeld van Kwan Im, het hoogste standbeeld van zijn soort in Indonesië. Ook bezoekt u een van de palmolie & rubber plantages.
Voor u naar uw hotel wordt gebracht krijgt u een korte stadsrondleiding door Medan. U bezoekt de Grote Moskee, de grootste in Noord-Sumatra, gebouwd in 1906, en het ceremoniële Paleis van de Sultans van Deli (‘The Yellow Palace’ of ‘Maimoon Palace’), met zijn typische Maleise architectuur.
Accommodatie: Hotel Arya Duta Medan***** 8,2

Dag 8 – Medan – Jakarta (Java)
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Jakarta, waar uw gids u naar uw hotel zal begeleiden. De rest van de dag is vrij te besteden.
Accommodatie: Hotel Alila Jakarta**** 8,2.

Dag 9 – Jakarta
Vandaag bezoekt u bijzondere locaties in en rond Jakarta. Een Nederlandssprekende gids met auto staat 12 uur tot uw beschikking.
Accommodatie: Alila Jakarta**** 8,2

Dag 10 – Jakarta
Deze dag is vrij te besteden.
Accommodatie: Alila Jakarta**** 8,2

Dag 11 – Jakarta – station – Surabaya
Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht voor de treinreis naar Surabaya. Vertrek om 09.30 en aankomst om 19.00 in Surabaya. Bij aankomst wordt u opgewacht en begeleid naar uw hotel.
Accommodatie: Hotel Mercure Surabaya**** 7,8

Dag 12 – Surabaya – Vliegveld – Makassar (Sulawesi)
De ochtend is vrij te besteden. In de middag vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Ujung Pandang (Makassar) op Sulawesi.
Uw gids brengt u vanaf de luchthaven naar uw hotel.
Accommodatie: Hotel Arya Duta Makassar***** 7.4

Dag 13 – Makassar – Sengkang
Na het ontbijt rijden we richting Sengkang. Op de pittoreske route bezoeken we Bantimurung, gelegen in een steile kalksteenvallei met tropische vegetatie en een 15 meter hoge waterval. Deze vallei is beroemd om zijn kleurrijke vlinders. ’s Middags bekijken we de vissersdorpjes en drijvende huizen van Lake Tempe. U dineert in het hotel.
Accommodatie: Hotel BBC Sengkang

Dag 14 – Sengkang – Toraja
Na het ontbijt rijden we naar Toraja via Palopo, een kleine moslimhaven en de hoofdstad van het regentschap Luwu, waar we stoppen voor de lunch. Hier draait de weg het binnenland en de bergen in.
We maken een koffiestop in Puncak met een panoramisch uitzicht over het spectaculaire landschap. Diner en overnachting in het hotel.
Accommodatie: Toraja Heritage****

Dag 15 – Toraja
Vandaag verkent u hooglanden van Toraja. U bezoekt Lemo met zijn voorouderlijke sculpturen en hangende graven in een steile klif en -Londa met zijn oude ceremoniële begraafplaats. Ook bezoekt u Kete Kesu, een prachtig Toraja dorp met zijn Tongkonan-huizen en rijstschuren. Het is beroemd om zijn houtsnijwerk. Lunch in Rantepao. Diner en overnachting in het hotel.
Accommodatie: Toraja Heritage****

Dag 16 – Toraja
Vandaag bezoekt u Batutumonga om te genieten van het prachtige uitzicht over Rantepao en de omringende valleien. Vervolgens naar Pallawa, een dorpje op een kleine heuvel met meer Tongkonan-huizen, schuren en graanschuren. Tevens bezoekent u Sa’dan, het centrum van de weefkunst. U luncht in een lokaal restaurant in Rantepao. Diner en overnachting in het hotel.
Accommodatie: Toraja Heritage****

Dag 17 – Toraja – Makassar – Denpasar (Bali)
Vanmorgen vertrekt u vroeg naar Makassar. U luncht onderweg in Pare Pare. Vervolgens richting vliegveld voor de vlucht naar Denpasar, waar de gids u naar uw hotel zal brengen. De rest van de dag is vrij te besteden.
Accommodatie: hotel Puri Santrian**** 8,6

Dag 18 – Sanur – Airport – Labuan Bajo (Flores)
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de luchthaven voor de vlucht naar Labuan Bajo op Flores. De gids brengt u na aankomst op Komodo airport naar de haven om in te schepen op de boot naar Rinca Island met zijn typische droge bos. De verschillende soorten vegetatie van Komodo National Park bieden onderdak en schaduw aan verschillende dieren.
Herten, buffels, varkens, wilde zwijnen en langstaart Makaki’s voeden zich met verschillende bladeren, fruit, bloemen, wortels en grassen die in het park groeien. De Komodovaraan is het grootste roofdier en alle dieren in het park zijn potentiële prooi van deze Komodo draken. Ze worden wetenschappelijk beschreven in 1912 als Varanus Komodoensis – de grootste hagedis ter wereld. U maakt een tocht met een ranger over het eiland.
’s Middags maakt u een cruise naar Komodo eiland. Lunch, diner en overnachting aan boord.
Accomodatie: Aan boord – Grand Komodo Cruise

Dag 19 – Labuan Bajo
Na het ontbijt gaat u, onder leiding van een ranger,op safari naar Banunggulung om de Komodo draken in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Daarna vaart u terug naar Labuan Bajo. Er is gelegenheid om te zwemmen of te snorkelen bij ‘Pantai Merah’ Pink Beach. Lunch, diner en overnachting aan boord.
Accomodatie: Aan boord – Grand Komodo Cruise

Dag 20 – Labuan Bajo – Airport – Ubud
Vandaag vliegt u terug Denpasar. U wordt van het vliegveld naar uw hotel in Ubud begeleid. De rest van de dag is vrij te besteden.
Accommodatie: hotel Alila Ubud**** 8,9

Dag 21 – Ubud
Vandaag is vrij te besteden.
Accommodatie: hotel Alila Ubud**** 8,9

Dag 22 – Ubud
Vandaag is vrij te besteden.
Accommodatie: hotel Alila Ubud**** 8,9

Dag 23 – Ubud
Vandaag brengt uw gids u naar het vliegveld van Denpasar voor de terugvlucht naar Nederland.

 

Bent u wellicht ook geïnteresseerd in een mooie rondreis Indonesië? Neem gerust even contact met ons op.

Algemene informatie over Indonesië >

 

 

Foto’s: Joan Campderros-i-Canas, SK Ding, Madeleine Deaton, Abdul Rahman, Ken Marshall, Andi Nurdiansyah, Thrillseekr, Matt Paish, Dennis Jarvis, Jelle Oostrom, Riza Nugraha, Kars Alfrink, Fabio Achilli, Sergei Scurfield (allen Creative Commons)

Jakarta